Az IP telefonálás egy olyan technológia, mellyel a számítógép hálózatán keresztül történik a hangátvitel az IP hálózaton keresztül. Ennek egyik előnye, hogy magasabb hangminőségben beszélhet, illetve a késleltetés sem jelentkezik.

Az internetet a szolgáltatója biztosítja, így akár ingyen is beszélhet, illetve csatlakoztathatja régi analóg eszközeit is a hálózathoz (ehhez a VoIP adapterek használata szükséges). Ha VoIP hálózatból hívj mobilszámot, akkor a VoIP GSM gateway segít a költségek optimalizálásában.

A legmodernebb G.722 kodek használatával a tökéletes hangminőség mellett videotelefonok bonyolítására is alkalmas megoldásokat biztosít.

Nem csak ezzel csökkenti a költséget ez a lehetőség, hiszen a telefonos és számítógépes rendszer azonos hálózaton működik, így a kábelezés is kevesebb erőforrást igényel, valamint egy rendszergazda képes felügyelni a teljes rendszert. Igény esetén pedig IP kaputelefonokkal is bővítheti a hálózatot plusz kábelezés nélkül, illetve egyedi szoftverírással is támogatjuk az IP telefónia megoldások testre szabhatóságát.

A több telephely sem igényel az egyszeri költségeken kívül plusz befektetést, mert az adat- és hangkapcsolathoz a SIP protokollt használjuk, ami a legelterjedtebb, legnépszerűbb kommunikációs protokoll, ideális több telephely esetén, mert nincs szükség külön bérelt vonalra.

A telepítés során az Alcatel-Lucent telefonközpontokat, alközpontokat, asztali telefonokat, dect telefonokat és Panasonic termékeit használjuk, mert eddigi tapasztalataink alapján megbízhatóságukban a legmagasabb minőséget garantálják.
Az Alcatel-Lucent világszínvonalú technológiákat kínál a kisvállalatoktól egészen a multinacionális cégekig az üzleti telefonos megoldásokra.

A telepítés előtt minden esetben egy auditot végzünk, melynek további előnye az esetleges hálózati hibák kiszűrése, amellett, hogy a rendszer alkalmasságát felmérjük az IP- telefonálásra.
Ezután javaslatot teszünk az új rendszer kiépítésére, vagy a meglévő bővítésére, melyhez a szükséges kiegészítőket is nagy választékban elérheti nálunk.
Ha a DECT telefonokat szeretné kiváltani VoWiFi telefonokra, ebben is számíthat ránk!