Ha minden a tervek szerint halad, december elején bejelenti a Qualcomm legújabb lapkakészletét, a Snapdragon 875-öt. Ez már csak azért is tűnik biztosnak, mert már júniusban elkezdődött a gyártás a TSMC gyártósorain. Egyébként 5 nm-es technológiáról van szó, és a lapka 5G-s modemet fog tartalmazni.

Illúzióink persze ne legyenek, ez a lapka, akárcsak az elődei, nem lesz olcsó, nem véletlen, hogy csak a csúcskategóriás telefonokban használják. Idén viszont változhat valami, legalábbis a Digital Chat Station információ szerint. Azt jelezték ugyanis a Twitteren, hogy lesz egy olcsóbb változata is a Snapdragon 875-nek, a 875 Lite, sőt mi több, nem csupán egy, hanem többféle Lite változat is elképzelhető. Kérdés persze, hogy lesz-e rajta 5G-s modem. Részletekről viszont egyelőre nem tudni.

Az idézett forrás értesülése szerint a Qualcomm-nak többek között az a célja a Lite verzióval, hogy megkönnyítse az Oppo és a OnePlus számára a Snapdragon 875 chipkészlet integrálását. A Qualcomm részéről viszont nem érkezett hivatalos megerősítés.